Класичний пісний манник – це дуже ароматний і корисний домашній пиріг. Його можна готувати як в пост, так і в інші дні. Дуже простий у приготуванні, такий пп десерт припаде до смаку всім, хто любить смачно поїсти і стежить за своїм харчуванням. Кращого ласощі до чаю не придумати!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Манна крупа – 250 гр.
- Вода – 250 мл
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Борошно – 4 ст. л.
- Масло олію – 100 мл
- Ванілін – 11 пучок
- Розпушувач тіста – 10 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати пісний манник класичний. Манку змішуємо з цукром і заливаємо теплою кип’яченою водою приблизно 30-40 градусів. Залишаємо їх на 10-15 хв
Потім додаємо в манку рослинне масло, борошно, розпушувач і ванілін. Ретельно перемішуємо.
Тепер беремо форму для випікання. Ретельно змащуємо борти і дно рослинним маслом, щоб манник не пригорів. Викладаємо тісто, і розподіляємо його рівним шаром по формі.
Духовку розігріваємо і ставимо манник випікатися на 30-35 хв. при температурі 180-200 градусів.
Приємного апетиту!
Манник без кефіру Манник без молока Манник без молока і кефіру Манник без яєць Маннік на воді Маннік на воді без яєць