Плов по-узбецьки в казані – неймовірний рецепт знайомого всім страви. Цей варіант виходить особливо ароматним, ситним і поживним. Гості і рідні точно запам’ятають його надовго!
Інгредієнти: на 10 порц.
- Рис білий – 800 гр.
- М’ясо – 1 кг
- Морква – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Часник – 2 головки
- Коріандр – 1 ч. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Зіра – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1,5 ч. л.
- Перець червоний мелений – 1,5 ч. л.
- Сало свиняче – 400 гр.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Готувати плов на багатті по-узбецьки в казані просто! З м’яса будемо використовувати баранину. Її треба промити і очистити від зайвого жиру і білої плівки, потім порізати на кубики приблизно 1,5*1,5 див.
Моркву чистимо, миємо й ріжемо тонкою соломкою.
Тепер чистимо цибулю й ріжемо півкільцями.
Беремо глибокий казан і викладаємо сало, ставимо на вогнище і розтоплюємо, заодно прогріваючи і сам казан.
Викладаємо шматочки баранини і обсмажуємо 10 хв, періодично перевертаючи на інший бік, щоб м’ясо рівномірно просмажене.
Додаємо до м’яса овочі, розмішуємо і продовжуємо смажити 10 хв
Засипаємо рис, солимо й додаємо спеції (чорний і червоний мелений перець, зіру, коріандр). Перемішуємо інгредієнти і заливаємо воду, кладемо в миску дві головки часнику цілком.
Тушкуємо під кришкою протягом 50-60 хв. В кінці готування рис повинен бути м’яким і при цьому не розвалюватися. Якщо вода почне википати, її потрібно підлити.
Плов готовий! Приємного апетиту!
Плов Плов без цибулі Плов з круглозерним рисом Плов з м'ясом Плов з м'ясом в казані Плов з розсипчастим рисом