Плов по-узбецьки в казані – неймовірний рецепт знайомого всім страви. Цей варіант виходить особливо ароматним, ситним і поживним. Гості і рідні точно запам’ятають його надовго!


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Рис білий – 800 гр.
  • М’ясо – 1 кг
  • Морква – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Часник – 2 головки
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Зіра – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1,5 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 1,5 ч. л.
  • Сало свиняче – 400 гр.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Готувати плов на багатті по-узбецьки в казані просто! З м’яса будемо використовувати баранину. Її треба промити і очистити від зайвого жиру і білої плівки, потім порізати на кубики приблизно 1,5*1,5 див.

Моркву чистимо, миємо й ріжемо тонкою соломкою.

Тепер чистимо цибулю й ріжемо півкільцями.

Беремо глибокий казан і викладаємо сало, ставимо на вогнище і розтоплюємо, заодно прогріваючи і сам казан.

Викладаємо шматочки баранини і обсмажуємо 10 хв, періодично перевертаючи на інший бік, щоб м’ясо рівномірно просмажене.

Додаємо до м’яса овочі, розмішуємо і продовжуємо смажити 10 хв

Засипаємо рис, солимо й додаємо спеції (чорний і червоний мелений перець, зіру, коріандр). Перемішуємо інгредієнти і заливаємо воду, кладемо в миску дві головки часнику цілком.

Тушкуємо під кришкою протягом 50-60 хв. В кінці готування рис повинен бути м’яким і при цьому не розвалюватися. Якщо вода почне википати, її потрібно підлити.

Плов готовий! Приємного апетиту!

Плов Плов без цибулі Плов з круглозерним рисом Плов з м'ясом Плов з м'ясом в казані Плов з розсипчастим рисом