Плов з бараниною – ситне і дуже смачне блюдо. Головне вибрати якісний рис, адже це основний інгредієнт страви. У цьому рецепті ми розглянемо приготування плову в воке.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Баранина – 1 – 1,2 кг
- Рис білий – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 – 3 головки
- Морква – 1 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Часник – 1 – 2 головки
- Масло рослинне – 200 мл
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати плов з бараниною в воке просто! Поставте вок на вогонь, влийте рослинне масло і добре прогрійте його. Викладіть в розпечене масло одну очищену цибулину і смажте її 2-3 хвилини.
Цибулю приберіть з вока і викладіть нарізану баранину, смажте до рум’яного кольору.
що Залишився лук наріжте півкільцями і викладіть до смаженій м’ясу. Моркву наріжте тонкою соломкою. Коли цибуля стане м’яким, додайте в вок морква, продовжуйте смажити, періодично помішуючи.
Коли морква підрум’яниться, залийте вміст вока окропом, додайте гострий перець, часник, посоліть і приправте спеціями.
Вок накрийте кришкою і тушкуйте овочі зі спеціями на повільному вогні 40 хвилин. Далі спробуйте зірвак на сіль, він повинен бути злегка пересолений, і викладіть зверху промитий рис.
Додайте окріп, щоб він був вище рису на 2 пальці. Готуйте плов на сильному вогні, поки більша частина води не випарується, потім зберіть рис гіркою в центрі.
Накрийте рис тарілкою, зверху накрийте вок кришкою і тримайте плов на мінімальному вогні 20 хвилин.
Потім вимкніть вогонь, дайте плову постояти під кришкою 10 хвилин, перемішайте і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Плов Плов без м'яса Плов з бараниною Плов з часником Плов на сковороді Узбецький плов з бараниною