Плов з бараниною – ситне і дуже смачне блюдо. Головне вибрати якісний рис, адже це основний інгредієнт страви. У цьому рецепті ми розглянемо приготування плову в воке.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Баранина – 1 – 1,2 кг
  • Рис білий – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 – 3 головки
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник – 1 – 2 головки
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати плов з бараниною в воке просто! Поставте вок на вогонь, влийте рослинне масло і добре прогрійте його. Викладіть в розпечене масло одну очищену цибулину і смажте її 2-3 хвилини.

Цибулю приберіть з вока і викладіть нарізану баранину, смажте до рум’яного кольору.

що Залишився лук наріжте півкільцями і викладіть до смаженій м’ясу. Моркву наріжте тонкою соломкою. Коли цибуля стане м’яким, додайте в вок морква, продовжуйте смажити, періодично помішуючи.

Коли морква підрум’яниться, залийте вміст вока окропом, додайте гострий перець, часник, посоліть і приправте спеціями.

Вок накрийте кришкою і тушкуйте овочі зі спеціями на повільному вогні 40 хвилин. Далі спробуйте зірвак на сіль, він повинен бути злегка пересолений, і викладіть зверху промитий рис.

Додайте окріп, щоб він був вище рису на 2 пальці. Готуйте плов на сильному вогні, поки більша частина води не випарується, потім зберіть рис гіркою в центрі.

Накрийте рис тарілкою, зверху накрийте вок кришкою і тримайте плов на мінімальному вогні 20 хвилин.

Потім вимкніть вогонь, дайте плову постояти під кришкою 10 хвилин, перемішайте і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Плов Плов без м'яса Плов з бараниною Плов з часником Плов на сковороді Узбецький плов з бараниною