Довгозерний рис часто цінують кулінари за швидке і невибаглива приготування. З нього виходить апетитний розсипчастий плов. Оцініть домашній рецепт з додаванням курки!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис довгозерний – 300 гр.
- стегно Куряче – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Часник – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Куркума – 1 ч. л.
- Зіра – 1 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати плов з довгозернистого рису з куркою просто! Подрібнюємо цибулю і смажимо його до прозорості в сковороді з рослинним маслом.
Невеликими брусочками нарізаємо моркву. Викладаємо її до цибулі.
Курячі гомілки ретельно натираємо сіллю і чорним меленим перцем.
Смажимо до появи легкого рум’янцю на курці. Далі посипаємо вміст залишилися спеціями.
Вливаємо трохи окропу і продовжуємо тушкувати під кришкою на слабкому вогні. Приблизно 15-20 хвилин.
Через деякий час вода випарується, і курка стане м’якою всередині.
Далі викладаємо рівним шаром довгозерний рис. По центру розміщуємо головку часнику.
Заливаємо продукти водою. Готуємо страву 20 хвилин на слабкому вогні.
Після приготування даємо сковороді з вмістом трохи постояти.
Розмішуємо ароматний рис з куркою і викладаємо на тарілку. Можна подавати до столу!
Плов Плов в казані Плов з довгозерним рисом Плов з куркою і часником Плов з куркумою Плов у каструлі Розсипчастий плов з куркою Узбецький плов в казані