Довгозерний рис часто цінують кулінари за швидке і невибаглива приготування. З нього виходить апетитний розсипчастий плов. Оцініть домашній рецепт з додаванням курки!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис довгозерний – 300 гр.
  • стегно Куряче – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Зіра – 1 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати плов з довгозернистого рису з куркою просто! Подрібнюємо цибулю і смажимо його до прозорості в сковороді з рослинним маслом.

Невеликими брусочками нарізаємо моркву. Викладаємо її до цибулі.

Курячі гомілки ретельно натираємо сіллю і чорним меленим перцем.

Смажимо до появи легкого рум’янцю на курці. Далі посипаємо вміст залишилися спеціями.

Вливаємо трохи окропу і продовжуємо тушкувати під кришкою на слабкому вогні. Приблизно 15-20 хвилин.

Через деякий час вода випарується, і курка стане м’якою всередині.

Далі викладаємо рівним шаром довгозерний рис. По центру розміщуємо головку часнику.

Заливаємо продукти водою. Готуємо страву 20 хвилин на слабкому вогні.

Після приготування даємо сковороді з вмістом трохи постояти.

Розмішуємо ароматний рис з куркою і викладаємо на тарілку. Можна подавати до столу!

Плов Плов в казані Плов з довгозерним рисом Плов з куркою і часником Плов з куркумою Плов у каструлі Розсипчастий плов з куркою Узбецький плов в казані