Цей рецепт дозволить вам приготувати чудовий розсипчастий плов зі свининою. Головний секрет – взяти правильне кількість води, щоб рис проварился, але не перетворився в злиплу кашу. Таке блюдо можна подати на обід або вечерю.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Рис білий – 2 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Свинина – 0,5 кг
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – 1 ст. л.
  • Часник – 1 шт.

Процес приготування:

Приступимо до приготування плову з розсипчастим рисом і свининою в казані на плиті. Свинину промийте проточною водою і наріжте кубиками. Казан прогрійте на вогні, влийте рослинне масло і викладіть м’ясо. Свинину обсмажте на сильному вогні до рум’яної скоринки.

Овочі очистіть і промийте. Наріжте цибулю і моркву соломкою. Додайте овочі до м’яса і смажте 5-7 хвилин.

Коли морква стане м’якою, додайте сіль і спеції, перемішайте. Під впливом температури спеції повністю розкриють свій аромат.

Засмажку залийте окропом, опустіть в неї цілу головку часнику. Прикрийте казан кришкою і тушкуйте на повільному вогні 40-50 хвилин.

Рис промийте кілька разів проточною водою. Коли казан для плову буде готовий, викладіть рис в казан.

Влийте в казан воду в такій кількості, щоб вона височіла над рисом на 1,5 сантиметра. На сильному вогні доведіть вміст казана до кипіння, потім зменшіть температуру і томіть плов півгодини.

Через півгодини рис вбере всю вологу, стане м’яким і розсипчастим. Перемішайте блюдо і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Плов без м'яса Плов без моркви Плов в казані Плов з круглозерним рисом Плов з м'ясом в казані Плов зі свинини з рисом Плов зі свининою в казані на плиті