Плов, приготовлений з рису з шматочками гарбуза, дуже смачне і оригінальне блюдо. Чудове поєднання смаків і ароматних спецій дає неймовірний результат! Це дуже апетитне і ситно, таке блюдо точно сподобається мешканцям і гостям!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис білий – 400 гр.
  • Гарбуз – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Зіра – 1 ч. л.
  • Барбарис – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 120 мл

Процес приготування:

Готувати плов з гарбуза з рисом легко! Рис промиваємо в друшляку і відварюємо в киплячій воді до готовності.

Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо кубиками.

Також чистимо моркву натираємо на тертку.

Зрізаємо шкірку у гарбуза і нарізаємо її шматочками невеликого розміру.

Обсмажуємо цибулю і моркву на розігрітому рослинному маслі до м’якого стану. Потім додаємо гарбуз і смажимо ще 10 хв.

Готовий рис відправляємо на сковороду, приправляємо зірою, барбарисом і сіллю за смаком. Смажимо під кришкою ще 5 хв

Приємного апетиту!

Плов Плов в казані Плов з барбарисом і зірою Плов з гарбузом Плов з круглозерним рисом Плов на сковороді