Плов, приготовлений з рису з шматочками гарбуза, дуже смачне і оригінальне блюдо. Чудове поєднання смаків і ароматних спецій дає неймовірний результат! Це дуже апетитне і ситно, таке блюдо точно сподобається мешканцям і гостям!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис білий – 400 гр.
- Гарбуз – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Зіра – 1 ч. л.
- Барбарис – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – 120 мл
Процес приготування:
Готувати плов з гарбуза з рисом легко! Рис промиваємо в друшляку і відварюємо в киплячій воді до готовності.
Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо кубиками.
Також чистимо моркву натираємо на тертку.
Зрізаємо шкірку у гарбуза і нарізаємо її шматочками невеликого розміру.
Обсмажуємо цибулю і моркву на розігрітому рослинному маслі до м’якого стану. Потім додаємо гарбуз і смажимо ще 10 хв.
Готовий рис відправляємо на сковороду, приправляємо зірою, барбарисом і сіллю за смаком. Смажимо під кришкою ще 5 хв
Приємного апетиту!
Плов Плов в казані Плов з барбарисом і зірою Плов з гарбузом Плов з круглозерним рисом Плов на сковороді