Плов з гречки, чому б і ні. Технологія приготування ідентична класичному плову з рису. Блюдо виходить ароматним і наваристим завдяки спеціям і м’яса.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Гречка – 1,5 склянки
  • Яловичина – 400 – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 3 – 5 ст. л.
  • Вода – 5 ст.

Процес приготування:

Готувати плов з гречки з яловичиною легко! Яловичину помийте і наріжте кубиками.

Цибулю наріжте кубиками. Обсмажте на сковорідці до золотистого кольору.

Потім додайте м’ясо, посоліть і приправте за смаком, смажте 10 хвилин.

Моркву наріжте в довільному порядку. Зубчики часнику очистіть і розріжте кожен на 4 частини.

Через 10 хвилин додайте на сковороду моркву і часник. Продовжуйте смажити 5 хвилин.

Далі налийте на сковороду 2,5 склянки окропу і тушкуйте м’ясо під кришкою 30-40 хвилин.

Гречку промийте і прожарити на сухій сковороді до легкого потріскування.

Викладіть гречку на сковороду до засмажки, залийте її окропом. Додайте сіль і готуйте плов на сильному вогні до того моменту, коли википить вся вода, близько 20 хвилин.

Потім зменшіть вогонь до мінімального і томіть плов 20 хвилин. Готовий плов перемішайте і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Пісний плов Плов Плов без м'яса Плов з м'ясом Плов з яловичиною на сковороді Розсипчастий плов з яловичиною Узбецький плов