Плов з гречки, чому б і ні. Технологія приготування ідентична класичному плову з рису. Блюдо виходить ароматним і наваристим завдяки спеціям і м’яса.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Гречка – 1,5 склянки
- Яловичина – 400 – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 3 – 5 ст. л.
- Вода – 5 ст.
Процес приготування:
Готувати плов з гречки з яловичиною легко! Яловичину помийте і наріжте кубиками.
Цибулю наріжте кубиками. Обсмажте на сковорідці до золотистого кольору.
Потім додайте м’ясо, посоліть і приправте за смаком, смажте 10 хвилин.
Моркву наріжте в довільному порядку. Зубчики часнику очистіть і розріжте кожен на 4 частини.
Через 10 хвилин додайте на сковороду моркву і часник. Продовжуйте смажити 5 хвилин.
Далі налийте на сковороду 2,5 склянки окропу і тушкуйте м’ясо під кришкою 30-40 хвилин.
Гречку промийте і прожарити на сухій сковороді до легкого потріскування.
Викладіть гречку на сковороду до засмажки, залийте її окропом. Додайте сіль і готуйте плов на сильному вогні до того моменту, коли википить вся вода, близько 20 хвилин.
Потім зменшіть вогонь до мінімального і томіть плов 20 хвилин. Готовий плов перемішайте і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Пісний плов Плов Плов без м'яса Плов з м'ясом Плов з яловичиною на сковороді Розсипчастий плов з яловичиною Узбецький плов