Багато досвідчені господині люблять готувати різні страви в горщиках в духовці, адже їжа в них виходить з особливим смаком і ароматом, та й виглядає красиво і апетитно. Не винятком є і плов з грибами. Розрахунок інгредієнтів в рецепті наведено на 1 горщик і 1 порцію.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Рис білий – 0.5 ст.
- Печериці свіжі – 200 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – за смаком
- Лавровий лист – 1 шт.
- Суміш перців – за смаком
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Кріп – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати плов з грибами в горщику в духовці? Печериці добре промити холодною водою і наріжте на невеликі шматочки. Потім посмажте їх на рослинному маслі до повного випаровування грибного соку.
Почистіть цибулю і наріжте на невеликі шматочки.
Почистіть і промийте морквину і її також наріжте шматочками. На окремій сковорідці обсмажте на рослинному маслі нарізані моркву і цибулю до легкого золотистого кольору.
Промийте і наріжте зелений кріп. Очистіть від лушпиння часникові зубки. Потрібну кількість рису кілька разів промийте холодною водою.
У підготовлений до запіканню горщик покладіть половину обсмажених овочів і грибів.
Поверх їх рівним шаром укладіть половину промитого рису.
Рис посипте нарізаним кропом і покладіть часник.
Поверх кропу викладіть інші обсмажені інгредієнти.
Верхнім шаром укладіть решті рис. Потім плов по своєму смаку посипте сіллю і сумішшю перців. Спеціальні приправи для плову (зіра, куркума, барбарис) до грибного плову краще не додавати, так як пропаде аромат грибів.
Поверх рису покладіть листочок лавра, кріп і шматочок вершкового масла.
Потім вміст горщика залийте гарячою водою, щоб вона була на 1 см вище шару рису і на 1 см (не більше) верхнього краю горщика. Горщик закрийте кришкою і на 40 хвилин помістіть в духовку, розігріту до 190°С.
Плов з грибами в горщику готовий. Можете насолоджуватися смачним блюдом.
Приємного апетиту!
Плов Плов без м'яса Плов в духовці Плов з печерицями Плов з часником Плов у горщиках в духовці