Це блюдо оцінять любителі морепродуктів і рису. Готуємо плов з морського коктейлю з овочами і сухим вином. Плов запікається в духовці в порційних горщиках або керамічному посуді. Креветки подаються до плову у вигляді шашликів. Інгредієнти вказані на 2 порції і 2 горщика.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Рис білий – 200 гр.
- Креветки свіжі – 6 шт.
- Морський коктейль – 300 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Корінь імбиру – 2 см
- Приправа (на вибір) – 20 гр.
- Бульйонний кубик – 1 шт.
- Біле сухе вино – 20 мл
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – 5 гр.
- Вода – 200 мл
Процес приготування:
Готувати плов з морепродуктів в горщику в духовці легко! Спочатку підготуйте овочі для плову. Їх почистіть і помийте. Потім перець і моркву наріжте на великі кубики, а цибулину на маленькі. Очищений корінь імбиру подрібніть на дрібну тертку, посмажте на оливковій олії (1 ст. л) і після того, як імбир стане рум’яним, видалите його зі сковорідки і обсмажте на ній нашатковані овочі. Смажте овочі на середньому вогні.
Набір морепродуктів (коктейль і креветки) попередньо розморозьте. Потім добре промийте проточною водою і відкиньте на друшляк, щоб стекла вода. Потім морепродукти, крім креветок, трохи обсмажте на іншій сковорідці і іншому оливковій олії.
два горщика або одну керамічну форму для запікання викладіть добре промитий рис. Поверх рису покладіть обсмажені овочі і зверху обсмажені морепродукти.
На окремому блюдце перемішайте бульйонний (рибний) кубик з сіллю і приправою для плову. Потім посипте цією сумішшю вміст горщиків, налийте до них 200 мл води, змішаної з сухим вином. Горщики прикрийте кришкою і запікайте плов в духовці, розігрітій до 180°С протягом 40 хвилин. Після закінчення цього часу дайте приготовленому плову 10 хвилин для настоювання.
Поки плов готується, креветки очистити від панцирів, видалити голови і промийте. Підготовлені креветки помістіть на шпажки з розрахунку 3 шт. на 1 порцію.
Креветки обсмажте до рум’яного кольору на сковорідці гриль і потім їх по своєму смаку посипте сіллю.
Приготований в горщиках плов з морепродуктів акуратно перемішайте і подайте до столу з креветочним шашликом, декорувавши страву зеленню.
Приємного апетиту!
Плов без моркви Плов в духовці Плов з круглозерним рисом Плов з морепродуктів Плов з овочами Плов у горщиках в духовці