Багато хто не з чуток знають про цю чудову страву. Воно легко вгамує голод і зігріє. Пропонуємо вам приготувати справжній узбецький плов в казані.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Рис білий – 1 кг
  • Свинина – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Масло рослинне – 300 мл
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Часник – 2 шт.
  • Барбарис – 1 ст. л.
  • Зіра – 1 ст. л.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Рецепт приготування плову з свинини по-узбецьки в казані смачний! Рис промийте в декількох водах.

Свинину помийте і наріжте кубиками, цибулю – півкільцями, а моркву – соломкою.

З часнику зніміть верхній шар лушпиння.

поставте Казан на вогонь, влийте рослинне масло, викладіть цибулю і обсмажте його до прозорості.

Потім додайте свинину обсмажте її з усіх боків до золотистого кольору, далі додайте моркву і смажте 3-5 хвилин.

В казан розітріть пальцями зіру і коріандр, додайте барбарис, гострий перець і сіль.

Зменшіть вогонь і готуйте, поки морква не стане м’якою.

Далі викладіть рис, розрівняти його, влийте воду і покладіть часник. Вода повинна бути на 2-3 см вище рису.

Тушкуйте плов на повільному вогні 25-30 хвилин. Коли вода вбереться, прикрийте казан кришкою і продовжуйте гасити до готовності рису 30 хвилин.

Плов по-узбецьки подавайте в гарячому вигляді зі свіжими овочами та зеленню.

Приємного апетиту!

Пісний плов Плов без моркви Плов з барбарисом Плов з круглозерним рисом Плов з м'ясом Плов зі свинини з рисом