Якщо ви хоч раз спробуєте приготувати плов в мультиварці, цілком ймовірно, що готувати його на плиті більше не захочеться. По-перше, це дуже зручно – у високій чаші продукти обсмажуються без жирних бризок на всі боки, кухня залишається чистою. По-друге, концентрація смаку плову виходить більш вираженою, так як всі соки і аромати інгредієнтів залишаються в межах чаші, не виходячи назовні. По-третє, мультиварка прогріває плов делікатно і рівномірно по всій його площі: рис виходить розсипчастим і м’яким по всьому об’єму страви.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис білий – 250 гр.
  • Яловичина – 250 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Часник – 3 – 4 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати плов з яловичиною в мультиварці Редмонд просто! Мультиварку включаємо в режимі «Смаження», наливаємо в чашу рослинне масло – приблизно півсклянки.

Поки масло в чаші нагрівається, промиваємо й обсушуємо рушником яловичину. Потім нарізаємо його невеликими шматочками упоперек волокон. Викладаємо в розігріте масло шматочки м’яса і обсмажуємо його до зміни кольору і легкої скоринки, періодично помішуючи.

Моркву чистимо від шкірки, промиваємо, обсушуємо і ріжемо на тонкі бруски або натираємо на крупній тертці.

Висипаємо моркву в чашу до м’яса, перемішуємо, додаємо сіль за смаком і продовжуємо смажити, поки морква трохи не пом’якшиться.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо й нарізаємо на невеликі кубики.

Закладаємо в чашу підготовлений цибулю, перемішуємо його з м’ясом і морквою і готуємо до закінчення програми. Не забуваємо помішувати, щоб суміш не пригоріла.

Рис покласти в друшляк і добре промиваємо проточною водою, поки зернятка не придбають напівпрозорий вигляд. Підготовлений рис викладаємо в чашу до засмажки.

Додаємо сіль за смаком і приправу для плову, перемішуємо.

Зубки часнику очищаємо від лушпиння, промиваємо, придавлюємо ножем, щоб аромат швидше і ефективніше поширився назовні, і занурюємо їх у рисову масу.

Вливаємо в чашу гарячу воду в такій кількості, щоб вона покривала рис з м’ясом на півтора-два сантиметри. Закриваємо кришку мультиварки, вибираємо режим «Плов» і натискаємо «Старт».

Після закінчення часу програми мультиварку відключаємо, даємо плову постояти під кришкою п’ять хвилин. Потім відкриваємо кришку і розкладаємо плов по порційних тарілках. Подаємо до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Плов без моркви Плов без цибулі Плов в мультиварці Плов в мультиварці Редмонд Плов з круглозерним рисом Плов з м'ясом Плов з м'ясом в мультиварці Плов з яловичиною в мультиварці Редмонд