Плов з перловки, особливо приготовлений в мультиварці, завжди виходить ніжним і розсипчастим і смаком не поступається традиційному рисовому плову. Перловку перед приготуванням потрібно замочувати, тоді готується вона швидко. Співвідношення води і крупи повинно бути 2,5:1. Кількість овочів і склад спецій можна змінювати за своїм смаком. Готуємо плов з курячими гомілками.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Перлова крупа – 1 склянка
  • Курячі ніжки – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Вода – 2.5 склянки
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування плову з перловки в мультиварці. Курячі гомілки добре промийте. Почистіть і помийте цибулину і морквину. Потім цибулю наріжте на маленькі кубики, а морква тонкою соломкою. Курку і нашатковані овочі перекладіть в мультічашу.

Потім налийте чашу трохи рослинного масла і увімкніть програму «Смаження» на 10 хвилин. Всі інгредієнти обсмажте, їх періодично помішуючи лопаткою, до легкого рум’яного кольору.

Попередньо замочену на ніч або на кілька годин перлову крупу добре промийте холодною водою і викладіть рівним шаром поверх обсмажених інгредієнтів. По своєму смаку додайте до плову сіль, спеції і роздавлені ножем очищені зубки часнику.

Потім налийте в миску воду у вказаній в рецепті кількості. Воду можете заздалегідь нагріти. Закрийте кришку мультиварки і увімкніть програму «Плов» або «Рис» на час за замовчуванням. Після сигналу про завершення програми залиште плов в мультиварці хвилин на 20 під закритою кришкою.

Потім плов акуратно лопаткою перемішайте, зніміть пробу і можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Пісний плов Плов Плов без моркви Плов без цибулі Плов в мультиварці Панасонік Плов в мультиварці Редмонд Плов з часником