Щоб не возитися зі стерилізацією, можна порізати помідори часточками, залити киплячим маринадом і закатати. Однак банки при цьому повинні бути максимально стерильними, щоб заготовка не забродила.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Часник – 10 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати помідори часточками без стерилізації в літрових банках. Помідори перебрати, промити в проточній холодній воді і обсушити. Порізати плоди на часточки.

Цибулю і часник почистити, цибулю порізати кільцями.

Банки і кришки помити в содовому розчині, обдати окропом і простерилізувати в духовці. Кришки прокип’ятити 5 хв. На дно банки скласти зелень, прянощі за смаком, кільця цибулі. Укласти в банки томати. Між ними покласти зубчики часнику.

Залити окропом, дати постояти 5 хв. Далі воду злити. Додати сіль з цукром, закип’ятити, додати оцет, рослинна олія. Залити маринадом помідори в банки і закатати. Остудити томати під ковдрою і забрати на зберігання.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори пальчики оближеш мариновані Різані помідори Помідори на зиму класичні Салат з помідорів з олією на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Солодкі помідори на зиму