Щоб не возитися зі стерилізацією, можна порізати помідори часточками, залити киплячим маринадом і закатати. Однак банки при цьому повинні бути максимально стерильними, щоб заготовка не забродила.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Помідори свіжі – 2 кг
- Часник – 10 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати помідори часточками без стерилізації в літрових банках. Помідори перебрати, промити в проточній холодній воді і обсушити. Порізати плоди на часточки.
Цибулю і часник почистити, цибулю порізати кільцями.
Банки і кришки помити в содовому розчині, обдати окропом і простерилізувати в духовці. Кришки прокип’ятити 5 хв. На дно банки скласти зелень, прянощі за смаком, кільця цибулі. Укласти в банки томати. Між ними покласти зубчики часнику.
Залити окропом, дати постояти 5 хв. Далі воду злити. Додати сіль з цукром, закип’ятити, додати оцет, рослинна олія. Залити маринадом помідори в банки і закатати. Остудити томати під ковдрою і забрати на зберігання.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори пальчики оближеш мариновані Різані помідори Помідори на зиму класичні Салат з помідорів з олією на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Солодкі помідори на зиму