Помідори, мариновані в банку часточками, популярні серед домашніх заготовок. Закуска виходить соковитою і ароматною. Її добре подавати до м’ясних страв.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 6 зуб.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Зелень – 1 пучок
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Вода – 1 л
  • Оцет столовий 9% – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати помідори часточками пальчики оближеш. Для приготування вибираємо соковиті стиглі помідори. Промиваємо їх і нарізаємо на шматочки середнього розміру. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння.

Свіжу зелень подрібнюємо. Переважно використовувати петрушку і кріп.

В стерилізовану банку викладаємо цибулю, часник. Далі викладаємо скибочки помідорів. Чергуємо їх з цибулею і зеленню.

Готуємо маринад. Кип’ятимо літр води, додаємо туди лавровий лист, горошини чорного перцю, сіль, цукор, рослинне масло і оцет. Доводимо до кипіння.

Гарячим маринадом заливаємо овочі в банку, прикриваємо кришкою. Потім стерилізуємо заготовки в каструлі з киплячою водою 20 хвилин. Після чого дістаємо і закатуємо. Банки залишаємо остуджуватися в кімнатній температурі, після чого зберігаємо в прохолодному місці. Готово!

Гострий салат з помідорів на зиму Мариновані помідори часточками Помідори з часником на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на зиму класичні Помідором з цибулею і маслом Салат з помідорів з цибулею на зиму