Помідори, мариновані в банку часточками, популярні серед домашніх заготовок. Закуска виходить соковитою і ароматною. Її добре подавати до м’ясних страв.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 6 зуб.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Зелень – 1 пучок
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Вода – 1 л
- Оцет столовий 9% – 1,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати помідори часточками пальчики оближеш. Для приготування вибираємо соковиті стиглі помідори. Промиваємо їх і нарізаємо на шматочки середнього розміру. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння.
Свіжу зелень подрібнюємо. Переважно використовувати петрушку і кріп.
В стерилізовану банку викладаємо цибулю, часник. Далі викладаємо скибочки помідорів. Чергуємо їх з цибулею і зеленню.
Готуємо маринад. Кип’ятимо літр води, додаємо туди лавровий лист, горошини чорного перцю, сіль, цукор, рослинне масло і оцет. Доводимо до кипіння.
Гарячим маринадом заливаємо овочі в банку, прикриваємо кришкою. Потім стерилізуємо заготовки в каструлі з киплячою водою 20 хвилин. Після чого дістаємо і закатуємо. Банки залишаємо остуджуватися в кімнатній температурі, після чого зберігаємо в прохолодному місці. Готово!
Гострий салат з помідорів на зиму Мариновані помідори часточками Помідори з часником на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на зиму класичні Помідором з цибулею і маслом Салат з помідорів з цибулею на зиму