Для маринування краще вибирати білий щільний не перезріле виноград, по-перше, щоб він краще зберіг свою форму, по-друге, білі ягоди не забарвлять розсіл. А якщо підібрати близькі за розміром ягоди і помідори, то вони будуть прогріватися однаково і рівномірно увберуть в себе сіль і смак спецій.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Помідори черрі – 500 гр.
  • Виноград білий – 150 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Парасольки кропу – 2 шт.
  • Листя вишні – 1 шт.
  • Листя чорної смородини – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 2 шт.
  • Перець чилі – 10 гр.
  • Листя чорної смородини – 2 шт.

Процес приготування:

Рецепт помідор черрі з виноградом на зиму простий у приготуванні! Помідори черрі і ягоди винограду оберають з гілочок і помийте.

Зелень ретельно промийте під проточною водою, розкладіть листя на рушник, щоб стекла зайва волога. Часник очистіть від лушпиння. Банки для закаток помийте і стерилізуйте. Розкладіть в банки перець горошком, гострий перець, зелень і часник.

В довільному порядку викладіть помідори в банки і виноград. Закип’ятіть воду і залийте її в банки, залиште на 10-15 хвилин. Потім перелийте воду з банок в каструлю, доведіть її до кипіння, всипте сіль і цукор, тримати каструлю на вогні до повного розчинення піщинок.

знову залийте Гарячим маринадом банки, відразу загорніть кришки, поставте банки догори дном і залиште їх остигати під теплою ковдрою. Зберігайте мариновані помідори з виноградом в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори на зиму Мариновані помідори черрі Помідори без оцту і без стерилізації Помідори на 1 літрову банку на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму