Заготовка з помідор – яскраве і смачне блюдо, від якого пальчики оближеш! Даний рецепт описує приготування томатів на зиму з додаванням лимонної кислоти. Зазначене кількість інгредієнтів розрахована на одну трилітрову банку. Смачні, соковиті і ароматні помідори – це те, що виходить у підсумку!
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Петрушка – 3 пучка
- Для маринаду: –
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 50 гр.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
Як почати готувати помідори пальчики оближеш з лимонною кислотою? Томати ретельно промиваємо.
Зубчики часнику очищаємо і нарізаємо кружечками.
На дно стерилізованою трилітрової банки викладаємо лавровий лист, запашний перець і порізаний часник. Далі починаємо заповнювати банку чистими томатами.
Заповнивши ємність наполовину, додаємо гілочки петрушки і кропу.
Болгарський перець промиваємо, очищаємо від насіння і ріжемо на четвертинки. Банку заповнюємо до верху помідорами. У самому кінці додаємо перець.
В банку з овочами заливаємо окріп, прикриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин.
Після цього воду зливаємо в каструлю, ставимо на вогонь. Додаємо цукровий пісок і сіль, перемішуємо. Доводимо до кипіння, проварюємо маринад протягом пари хвилин.
В банку з помідорами додаємо лимонну кислоту.
Потім заливаємо ємність гарячим маринадом.
Закручуємо банку кришкою, перевертаємо шийкою вниз, залишаємо під теплою тканиною до повного охолодження. На зберігання прибираємо заготовку у прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори з лимонною кислотою Мариновані помідори з часником Помідори без оцту і без стерилізації Помідори з цукром на зиму Помідори з часником на зиму Помідори на 1 літрову банку на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму