З помідорів у власному соку виходить універсальна закачування: помідори можна виставити на стіл у вигляді закуски, а сік використовувати як соус або заправку для супу. Заготівля буде досить гострою, хоча ступінь гостроти можна регулювати самостійно в залежності від уподобань.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Помідори свіжі – 3 кг
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Часник – 2 головки
- Гвоздика – 3 бутона
- Перець чилі – 1 шт.
- Петрушка – 1 пучок
Процес приготування:
Як приготувати помідори у власному соку гострі? Відібрати помідори невеликого розміру, перебрати їх. Томати перемити, викласти в друшляк.
Найбільші екземпляри помити, порізати на частини і прокрутити в м’ясорубці.
Всипати в томатне пюре цукровий пісок із сіллю, поставити на середній вогонь і довести до кипіння. Обов’язково знімати пінку.
Помити банки і кришки з содою, прополоскати і простерилізувати. Кришки прокип’ятити 4 хв. Розкласти томати цілі по банкам.
Покласти в кожну банку по бутону гвоздики, по пару гілочок петрушки, 3-4 часточки часнику і шматочка перцю чилі.
В широку каструлю покласти на дно складене в кілька частин рушник. Банки з томатами поставити в каструлю, влити гарячу воду до плічок банок. Залити помідори в банках киплячим томатним пюре. Пастеризувати банки 15 хв., закрутити гвинтовими кришками і укутати теплим пледом. Залишити в теплі, поки повністю не охолонуть.
Прибрати гострі томати у власному соку у шафу або комори на зберігання.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори на зиму Помідори без оцту на зиму Помідори на зиму Помідори чилі на зиму Солодкі мариновані помідори Солодкі помідори в літрових банках