З помідорів у власному соку виходить універсальна закачування: помідори можна виставити на стіл у вигляді закуски, а сік використовувати як соус або заправку для супу. Заготівля буде досить гострою, хоча ступінь гостроти можна регулювати самостійно в залежності від уподобань.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Часник – 2 головки
  • Гвоздика – 3 бутона
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок

Процес приготування:

Як приготувати помідори у власному соку гострі? Відібрати помідори невеликого розміру, перебрати їх. Томати перемити, викласти в друшляк.

Найбільші екземпляри помити, порізати на частини і прокрутити в м’ясорубці.

Всипати в томатне пюре цукровий пісок із сіллю, поставити на середній вогонь і довести до кипіння. Обов’язково знімати пінку.

Помити банки і кришки з содою, прополоскати і простерилізувати. Кришки прокип’ятити 4 хв. Розкласти томати цілі по банкам.

Покласти в кожну банку по бутону гвоздики, по пару гілочок петрушки, 3-4 часточки часнику і шматочка перцю чилі.

В широку каструлю покласти на дно складене в кілька частин рушник. Банки з томатами поставити в каструлю, влити гарячу воду до плічок банок. Залити помідори в банках киплячим томатним пюре. Пастеризувати банки 15 хв., закрутити гвинтовими кришками і укутати теплим пледом. Залишити в теплі, поки повністю не охолонуть.

Прибрати гострі томати у власному соку у шафу або комори на зберігання.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори на зиму Помідори без оцту на зиму Помідори на зиму Помідори чилі на зиму Солодкі мариновані помідори Солодкі помідори в літрових банках