Щоб груша не втратила при випічці свій аромат і текстуру, а шарлотка вийшла повітряної, потрібно правильно приготувати тісто. Для випічки повітряної шарлотки візьміть форму з високими бортиками і невеликим діаметром, адже на деко тісто розтечеться і ніякої пишноти не буде. Готуємо тісто з додаванням алкоголю (бренді) і розпушувачем, що додасть десерту особливо пишний вигляд і ніжний смак.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Борошно – 175 гр.
- Масло вершкове – 220 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 125 гр.
- Груша – 2 шт.
- Бренді – 1 ст. л.
- Розпушувач тіста – 3 гр.
Процес приготування:
Готувати повітряну шарлотку з грушами в духовці просто! У посуд для замішування тіста покладіть шматочок вершкового масла, розм’якшеного при домашньої температурі. Насипте до масла цукор і віночком спочатку розітріть, а потім міксером збийте до стану звичайного крему.
Продовжуючи збивати, додайте до цієї маси яйця. Яйця не повинні бути холодними і додайте їх по одному.
Потім налийте в цю масу бренді і перемішайте.
Борошно просійте на сито, змішайте з розпушувачем і пересипте в масляну суміш.
Міксером замісіть тісто до однорідного стану. Форму з високими бортиками застеліть шматочком паперу для випічки, змастіть її маслом і викладіть в неї приготоване тісто.
увімкніть Духовку на 180°С. Груші, бажано тверді, помийте, обсушіть серветкою і розріжте кожну на 4 поздовжніх шматочка. Видаліть насіння.
Потім груші наріжте на скибочки.
Нарізані груші красиво викладіть поверх тіста і трохи присипте цукром.
Форму з шарлоткою помістіть в розігріту духовку. Випікайте шарлотку протягом 45-50 хвилин. Обов’язково перевірте дерев’яною паличкою готовність випічки.
Спечену шарлотку трохи остудіть і перекладіть з форми на красиве блюдо.
Наріжте десерт на порційні шматочки і подайте до столу. Така шарлотка смачна і в холодному вигляді.
Їжте на здоров’я!
Бісквітна шарлотка ПП шарлотка Шарлотка Шарлотка без яблук Шарлотка з грушами