Пропонуємо вам рецепт найніжнішого чізкейку з риккоты для любителів правильного харчування. Легкий, як хмара, вершковий і такий корисний, він просто тане в роті! Текстура цього чізкейку настільки ніжна і м’яка, що розрізаючи його на шматочки, ви почуєте звук лопаються повітряних бульбашок.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сир Рікотта – 450 гр.
- Йогурт – 100 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 40 гр.
- Ванілін – 1 гр.
- Цукрозамінник – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати ПП чізкейк з риккотой? Яйця попередньо охолоджуємо в холодильнику пару годин. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо за допомогою міксера до стійких піків.
рікотту додаємо йогурт, жовтки, кукурудзяний крохмаль, підсолоджувач і ванілін. Все добре збиваємо блендером до однорідності.
Акуратно вводимо білки в сирну масу і перемішуємо силіконової лопаткою рухами знизу вгору.
Тісто викладаємо у форму для випічки, выстеленную пергаментом. Розрівнюємо тісто зверху лопаткою і ставимо чізкейк випікатися при 150 градусах 45-50 хвилин. Готовий чізкейк дістаємо з духовки і даємо йому трохи охолонути.
Чізкейк розрізаємо на порційні шматочки і подаємо разом з фруктовим топпінгом, рідким медом або джемом. Приємного апетиту!
Чізкейк без вершків Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з випічкою Чізкейк з рікоттою