Цікавий спосіб приготувати пшеничну кашу – запекти її в горщику. Готовий продукт вийде апетитним і розсипчастим. Подавайте як гарнір до м’ясних страв.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Пшенична крупа – 250 гр.
  • Вода – 500 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати пшеничну кашу в горщику в духовці легко! Промиваємо під холодною водою пшеничну крупу. Крупинки, які спливуть, прибираємо.

Очищаємо моркву від шкірки і ріжемо продукт невеликими шматочками. Подрібнюємо цибулину.

В рослинному маслі обсмажуємо порізані овочі до м’якості. Достатньо 3-5 хвилин.

В горщик викладаємо овочеву піджарку і промиту крупу. Солимо продукти і заливаємо їх водою. Випікаємо страву під кришкою близько 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Пшенична каша, запечена в горщиках, готова. Можна подавати до столу!

Каші Пшенична каша Пшенична каша на воді Пшенична каша на гарнір Розсипчаста пшенична каша на воді