Пишні оладки на ряжанці з дріжджами відрізняються особливим ніжним смаком. Додавання дріжджів зробить їх пишними і ніжними. Приготуйте блюдо для смачного і бажаного сімейного сніданку.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 1 шт.
  • Ряжанка – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Сухі дріжджі – 30 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до готування пишних оладок на ряжанці з дріжджами. У глибоку тарілку вливаємо ряжанку кімнатної температури.

До молочного продукту додаємо одну ложку цукру і злегка роздроблені дріжджі.

Збиваємо інгредієнти виделкою або вінчиком.

Всипаємо спершу половину склянки борошна, перемішуємо, накриваємо рушником і залишаємо на 15 хвилин.

Окремо збиваємо яйце з сіллю і цукром.

Коли дріжджі підійдуть, прибираємо рушник і розмішуємо масу.

Додаємо до дріжджовий суміші яєчну.

Збиваємо до однорідності за допомогою віночка.

Просіваємо склянку борошна. Це зробить майбутні оладки більш повітряними.

Всипаємо борошно і замішуємо її в тісто.

Накриваємо масу рушником і залишаємо в теплому місці на 20 хвилин.

Через деякий час тісто трохи підніметься, що скаже про свою готовність.

Гріємо сковороду, поливаємо її маслом і ложкою викладаємо оладки. Обсмажуємо до рум’янцю з кожної сторони.

Готові оладки викладаємо на тарілку, прикрашаємо за бажанням ягодами або зеленню. Готово, можна подавати до столу!

Дріжджові оладки Оладки без молока Оладки без розпушувача Оладки без соди Оладки без соди і розпушувача Оладки на ряжанці