Яка ж це смакота – оладки з сиром і ковбасою! Виходять за смаком як мініатюрна піца – ситна, ароматний і дуже смачна. Прекрасний варіант для сніданку. Такі оладки люблять як діти, так і дорослі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 220 мл
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Варена ковбаса – 70 гр.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля зелена – за смаком
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати оладки на кефірі з сиром і ковбасою? Помідор добре вимийте, обсушити і дрібно наріжте гострим ножем. Ковбасу очистити від оболонки, і наріжте дрібним кубиком. Твердий сир натріть на крупній тертці. Зелена цибуля добре промийте під проточною водою, струсіть зайву вологу і дрібно нарубаєте.

Кефір трохи підігрійте, додайте цукровий пісок і сіль, перемішайте, розбийте куряче яйце. Ретельно розмішайте віночком.

Пшеничне борошно з’єднайте з харчовою содою, просійте через сито і в кілька прийомів введіть в тісто, ретельно перемішуючи до повного зникнення грудочок.

В отримане тісто викладіть заздалегідь підготовлену начинку. Добре перемішайте, щоб начинка рівномірно розподілилася по тесту. Залиште тісто відпочити на 15 хвилин.

Добре розігрійте сковороду, налийте невелику кількість рослинної олії, з допомогою ложки викладіть тісто.

Обсмажте оладки з двох сторін на середньому вогні до утворення золотистої скоринки.

Готові оладки на кефірі з сиром і ковбасою на стіл.

Приємного апетиту!

Бездріжджові оладки на кефірі з содою Оладки без дріжджів з содою Оладки без дріжджів з содою і яйцями Оладки без молока Оладки з содою і яйцями Оладки на кефірі Оладки на кефірі з содою і яйцями