Молочна або кефірна сироватка є хорошою основою для приготування оладок. Вона робить оладки пористими, пишними і дуже смачними, так і такі оладки довго залишаються м’якими і їх можна залишити на полуденок або перекус. У цьому рецепті будемо готувати оладки на сироватці з додаванням сухих дріжджів.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Молочна сироватка – 400 мл
  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Сухі дріжджі – 12 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати пишні оладки на сироватці з яйцем. Сироватку трохи підігрійте в мікрохвильовці і перелийте її в посуд для замішування тіста. Насипте до неї сухі дріжджі і цукор. Кількість цукру можете змінити по своєму смаку.

Потім додайте до сироватці яйця і сіль і за допомогою віночка все розмішайте до однорідної консистенції.

Борошно просійте на сито, потім порційно пересипте до сироваткової суміші і замісіть тісто.

Посуд з тестом прикрийте серветкою і поставте на 30 хвилин у тепле місце. За цей час тісто добре підійде і стане повітряним. Тісто повторно не перемішуйте, а відразу приступайте до смаження.

Добре розігрійте сковорідку з рослинним маслом. Ложкою, змоченою у воді, викладайте тісто на розігріту сковорідку і обсмажуйте оладки до рум’яного кольору з обох боків. Готові оладки перекладіть в порційні тарілочки і можете подати до сніданку.

Приємного апетиту!

Дріжджові оладки без соди Дріжджові оладки з яйцями Оладки без кефіру Оладки без молока Оладки без розпушувача Оладки без соди