Пам’ятайте рум’яні і ароматні оладки з шкільній їдальні? Приготувати такі самостійно дуже просто. Дріжджове тісто обов’язково нагадає вам той самий смак.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухі дріжджі – 0,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування оладок як в школі? З’єднаємо всі потрібні продукти для простого дріжджового тіста. Розбиваємо яйце, до нього додаємо цукор, сіль, сухі дріжджі, просіваємо борошно і заливаємо водою.

Збиваємо продукти до однорідності за допомогою міксера.

Тісто для оладок повинно вийти досить густим і тягучим.

Тарілку з одержимим закриваємо харчовою плівкою, проробляємо в ній невеликий отвір і відставляємо продукт в теплому місці.

Очікуємо від 30 хвилин. Вміст має збільшитися ви обсязі і стати більш повітряним.

Нагріваємо сковороду. Викладаємо ложкою тісто у формі оладок.

Смажимо на середньому вогні з обох боків до рум’янцю.

Перекладаємо теплі оладки в тарілку і подаємо до столу. Готово!

Дріжджові млинці на воді Оладки без кефіру Оладки без розпушувача Оладки без соди і розпушувача Оладки класичні Оладки на швидкодіючих дріжджах Пісні оладки Пісні оладки на дріжджах