Рагу з заморожених овочів – відмінний варіант страви, якщо в морозильній камері лежать заморожені овочі і треба з ними щось робити. Для овочевого рагу підійдуть різні овочі. Комбінуючи їх на свій смак, можна отримувати страви з новими смаковими якостями. Овочеве рагу м’ясо – дуже вдале поєднання, таке блюдо не тільки ситні, але і корисне.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Куряче філе – 500 гр.
- Гарбуз – 250 гр.
- Капуста брюссельська – 250 гр.
- Кабачки – 250 гр.
- Болгарський перець солодкий – 250 гр.
- Кукурудза заморожена – 150 гр.
- Горошок зелений заморожений – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Вода – 500 мл
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати рагу із заморожених овочів з м’ясом легко! Куряче філе промити і нарізати невеликими шматочками.
Далі в підходящої каструлі або сковороді з високими бортами розігріваємо рослинне масло. Після цього обсмажуємо на ньому куряче філе до появи рум’яної скоринки. Обсмажене м’ясо заливаємо водою і тушкуємо на мінімальному вогні 15-20 хвилин.
Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо дрібним кубиком.
В окремій ємності з’єднуємо подрібнену цибулю і всі заморожені овочі – гарбуз, брюссельську капусту, кабачок, болгарський перець, горошок і кукурудзу.
Овочеву суміш перекладаємо в ємність з тушкованим м’ясом, приправляємо сіллю і меленим перцем, перемішуємо і готуємо на помірному вогні під закритою кришкою близько 20 хвилин.
Через 10 хвилин перевірте кількість рідини в каструлі, при необхідності додайте воду. Якщо овочі покриті водою до половини, то підливати воду не потрібно.
В кінці приготування додайте до овочів зелень, перемішайте і тушкуйте під закритою кришкою ще 5-7 хвилин. Зелень можна використовувати як свіжу, так і заморожену.
Готове овочеве рагу з м’ясом подавайте до столу в гарячому вигляді.
Приємного вам апетиту!
Кабачки на сковороді швидко і смачно Овочеве рагу з кабачками Овочеве рагу з кабачків і перцем Овочеве рагу з курячою грудкою (філе) Овочеве рагу ПП ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків на сковороді