Овочі дитина часто не хоче їсти, тому пропонуємо приготувати з цих сезонних овочів смачне блюдо – рагу. Готуємо з кабачка, солодкого перцю, моркви та цибулі. Дитині до 1 року готове рагу можна подрібнити блендером.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 1 – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий (жовтий) – 1 шт.
  • Селера – 1 гілка
  • Томатний соус – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування овочевого рагу для дітей. Почистіть цибулю і наріжте її на маленькі кубики. У сковорідці розігрійте трохи оливкової олії (можна додати і вершкового) і обсмажте в ньому цибулю до прозорості.

Помийте гілочку селери і дрібно наріжте. Моркву очистіть від шкірки і наріжте на середню терку. Селера і моркву перекладіть в сковорідку до цибулі і тушкуйте на маленькому вогні протягом декількох хвилин.

Кабачок і перець помийте, почистіть і наріжте на маленькі кубики.

Перекладіть їх у сковорідку і тушкуйте під закритою кришкою 10 хвилин.

Потім покладіть в рагу ложку томатного соусу.

Рагу посоліть за смаком і додайте дрібку спеції (коріандр, мускат або суміш перців) і добре перемішайте. Потушкуйте рагу ще кілька хвилин і вимкніть вогонь.

Окремо запечіть лососеву ковбаску або відваріть сосиску.

Готове рагу разом з ковбаскою перекладіть в порційну тарілку і можете годувати малюка.

Приємного апетиту!

Дієтичне овочеве рагу Кабачки для схуднення Овочеве рагу Овочеве рагу без м'яса Овочеве рагу з кабачками і морквою Овочеве рагу ПП Страви з кабачків на сковороді