Готова заготівля для розсольника – це справжня палочка-виручалочка. Коли необхідно швидко приготувати суп вона як не можна, до речі, виявляється під рукою. Залишається лише додати в м’ясний або овочевий бульйон з крупою і картоплею за 3-5 хвилин до кінця приготування і відрегулювати кількість спецій. Все, готовий суп у вас на столі!
Інгредієнти: на 4 л.
- Огірки – 4 кг
- Цибуля ріпчаста – 1,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Кріп – 2 пучка
- Сіль – 8 ч. л.
- Цукор-пісок – 8 ч. л.
- Масло соняшникове – 500 мл
- Оцет столовий 9% – 200 мл
Процес приготування:
Готувати суп без крупи на зиму просто! Огірки промиваємо під проточною водою і нарізаємо невеликими брусочками.
Болгарський перець промиваємо і викладаємо на кухонний рушник, щоб він трохи обсох від води. Потім перець розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і насіння. Подрібнюємо перець в пюре блендером.
Кріп промиваємо і викладаємо на рушник, щоб стекла зайва волога. Потім дрібно рубаємо ножем. Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо і замочуємо на 10-15 хвилин у холодній воді. Потім шаткуємо його дрібними кубиками. У великій мисці змішуємо нарізані огірки, цибулю і кріп. Додаємо сіль і цукор, рослинна олія, добре перемішуємо.
Потім викладаємо овочі в глибоку каструлю, додаємо пюре з перцю, перемішуємо і ставимо каструлю на вогонь. На середньому вогні доводимо масу до кипіння, потім вогонь зменшуємо і проварюємо 12-15 хвилин.
коні приготування в овочі додаємо оцет, добре перемішуємо, проварюємо хвилину і знімаємо з вогню.
Гарячий розсольник розкладаємо в стерилізовані банки, закручуємо прокип’яченими кришками і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Потім прибираємо баночки на зберігання в темне прохолодне місце.
Розсольник зі свіжими огірками на зиму Розсольник на зиму