Є безліч варіантів, як правильно приготувати смачний, поживний розсольник, і кожен з них гарний по-своєму. Розсольник з солоними огірками – це традиційний рецепт апетитного гарячого блюда. Його дуже просто заготовити на зиму. Така заготівля значно заощадить час приготування біля плити і подарує чудовий обід всій родині!


Інгредієнти: на 2 л.

  • Огірки солоні – 2 кг
  • Перлова крупа – 2 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
  • Морква – 0,5 кг
  • Томатна паста – 500 гр.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 4 ст. л.

Процес приготування:

Готувати суп з квашеними огірками на зиму просто! Першим ділом, відварюємо перлову кашу.

Огірки ріжемо кружальцями.

тонкою соломкою Моркву натираємо на тертці. Краще всього для цього підійде корейська терка, але можна взяти і звичайну

Цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями.

Пасеруємо цибулю і моркву до золотистого відтінку, так щоб овочі стали м’якими.

Змішуємо всі інгредієнти в каструлі, додаємо томатну пасту і сіль. Ставимо на вогонь і варимо півгодини. За 5 хв. до готовності додаємо оцет.

Розкладаємо готовий розсольник в стерилізовані банки і закатуємо. Залишаємо його остигати і відправляємо в холодильник.

Приємного апетиту!

Розсольник з перловкою і огірками класичний на зиму Розсольник з перловкою і свіжими огірками на зиму Розсольник з перловкою і солоними огірками на зиму Розсольник з перловкою, свіжими огірками і томатною пастою на зиму Розсольник зі свіжими огірками на зиму