Заготовки на зиму можуть значно полегшити процес приготування їжі і заощадити час. Наприклад, консервовану основу для супу достатньо викласти в киплячий бульйон і повноцінне перше блюдо готове за лічені хвилини. По цьому рецепту ви зможете приготувати основу для розсольнику без огірків.
Інгредієнти: на 3 л.
- Перлова крупа – 4 ст.
- Морква – 2 кг
- Помідори свіжі – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 кг
- Олія соняшникова – 2 ст.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 80 – 100 мл
Процес приготування:
Для того щоб приготувати розсольник без огірків на зиму, перлову крупу залити на ніч водою, а вранці поміняйте воду і відваріть крупу до готовності.
Овочі вимийте і просушіть. Помідори пропустити через м’ясорубку.
Моркву очистіть і натріть на середній терці.
З лука зніміть лушпиння і нарізати його півкільцями.
В об’ємну каструлю влийте соняшникову олію, викладіть нарізану цибулю і протушкувати його. Потім додайте терту моркву і подрібнені помідори, перемішайте і продовжуйте тушкувати 40 хвилин.
Потім додайте сіль і варену перловку, тушкуйте 5-10 хвилин. В кінці додайте оцет і зніміть каструлю з вогню.
Заздалегідь підготуйте банки, помийте їх і стерилізуйте. Гарячу основу для розсольнику розкладіть по банках і загорніть їх. Укутайте загортання в теплий плед до повного охолодження. За даним рецептом основа для супу буде не дуже солоною, тому за бажанням при варінні розсольнику ви зможете додати в нього солоний огірок.
Приємного апетиту!
Розсольник на зиму