Досить невибагливий в приготуванні розсольників можна без особливих клопотів закатати на зиму і радувати рідних в холодну пору року свіжими гарячими супчиками. Такий розсольник сміливо простоїть в холодному підвалі до початку весни.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Огірки – 2 кг
  • Перлова крупа – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Томатна паста – 250 гр.
  • Морква – 250 гр.
  • Оцтова есенція – 1 ст. л.
  • Масло олію – 250 мл

Процес приготування:

Для того щоб приготувати розсольник на зиму з перловкою і свіжими огірками, перлову крупу промити, залити водою і залишити так на 2 години. Огірки помити, порізати кубиками, всипати 1 ст. л. солі, перемішати і дати постояти 2 години.

З лука зняти лушпиння і нарізати його кубиками.

Чищену моркву потерти на крупній тертці. У сковороду вилити олію, покласти цибулю разом з морквою і тушкувати при періодичному помішуванні 10 хв.

Покласти в сковороду до овочів подрібнені огірки і готувати ще близько 20 хв. Додати в сковороду перловку і тушкувати ще 15-20 хвилин, потім покласти томатну пасту. Тушкувати 10 хв

Влити оцтову есенцію, ретельно перемішати і тушкувати ще 2 хв. Розкласти розсольник по стерильним банкам, закатати і перевернути догори дном, укутати в теплий рушник. Залишити так на ніч повністю охолонути.

Приємного апетиту!

Розсольник з перловкою і огірками класичний на зиму Розсольник з перловкою, огірками і томатною пастою на зиму Розсольник з перловкою, свіжими огірками і томатною пастою на зиму Розсольник зі свіжими огірками на зиму Розсольник на зиму