Сьогодні хочу порадити вам чудовий рецепт розсольнику на зиму. Я готую такий розсольник кожен рік, це дуже зручно. Взимку, коли день стає менше, не хочеться нічого готувати, та й вільного часу майже немає, розсольник відмінно виручає.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Огірки – 3 кг
  • Морква – 1 кг
  • Перлова крупа – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування розсольнику в 1 літрових банках на зиму? Перш за все, ретельно промийте перловку кілька разів, потім залийте холодною водою і залиште на деякий час. Тим часом моркву ретельно вимийте, очистіть за допомогою овочечистки, натріть на крупній тертці.

Огірки ретельно вимийте, обріжте кінчики і наріжте соломкою.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і дрібно наріжте. Я в цей раз використовувала червоний лук.

Добре вимийте помідори, зробіть хрестоподібний надріз, залийте окропом на кілька хвилин, потім перемістіть його в холодну воду, акуратно зніміть шкірку і вирізати плодоніжку. Очищені від шкірки помідори подрібніть за допомогою блендера до однорідної консистенції або наріжте дрібним кубиком.

Підготовлені інгредієнти викладіть в глибоку ємність з товстим дном.

Промиту перловку злийте через сито і додайте до овочів.

Відміряйте необхідну кількість рослинного масла.

В ємність з інгредієнтами додайте рослинне масло, питну воду, цукровий пісок і поварену сіль. Ретельно перемішайте. Поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте приблизно 20 хвилин, періодично помішуючи.

Потім влийте столовий оцет. Перемішайте і тушкуйте ще приблизно 10-15 хвилин. Підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.

Гарячий суп зніміть з вогню, акуратно розкладіть по стерильним банкам, і закатайте стерильними кришками з допомогою закаточной машинки.

Переверніть банки з розсольником догори дном. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу, закутавши теплою ковдрою. Потім переверніть охолоджені банки і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання.

Насолоджуйтеся ароматним розсольником!

Розсольник з перловкою і огірками класичний на зиму Розсольник з перловкою і свіжими огірками на зиму Розсольник з перловкою, свіжими огірками і томатною пастою на зиму Розсольник зі свіжими огірками на зиму Розсольник на зиму