Для любителів розсольнику баночка такої заправки актуальна в будь-який сезон. Заготівля відмінно зберігається протягом року в погребі і в потрібний момент заощадить час і полегшить роботу на кухні. Щоб приготувати наваристий суп потрібно лише попередньо зварити бульйон або зовсім просто закип’ятити воду, додавши нарізану картоплю. Далі відправляємо в каструлю заправку з баночки – і суп готовий!


Інгредієнти: на 3.5 л.

  • Огірки – 3 кг
  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 700 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Масло рослинне – 500 мл
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Перлова крупа – 500 гр.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 12 шт.
  • Оцтова есенція – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати заправку розсольник на зиму легко! Готуємо овочі для нарізки. Для цього моркву чистимо від шкірки і моєму. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, миємо й обсушуємо. Огірки і помідори ретельно промиваємо. У огірків зрізаємо кінчики з обох сторін, щоб уникнути можливої гіркоти. У помідорів вирізаємо слід від плодоніжки.

Перлову крупу ретельно промиваємо і поміщаємо в каструлю. Заливаємо водою у співвідношенні 1:3. Доводимо вміст каструлі до кипіння і варимо крупу протягом години. Варто відзначити, що, якщо попередньо замочити перловку на кілька годин, можна істотно скоротити час варіння. Для заправки потрібна досить м’яка, але не переварена крупа. Поки вариться перловка, нарізаємо овочі. Огірки ріжемо дрібними кубиками, помідори – невеликими шматочками, цибулю дрібно рубаємо ножем, а моркву натираємо на крупній тертці. Всі нарізані овочі складаємо в глибоку каструлю для подальшої варіння.

В каструлю до овочів вливаємо олію, додаємо сіль, горошини чорного перцю і лаврове листя. Все ретельно перемішуємо і ставимо каструлю на плиту. Овочеву масу варимо при низькій температурі протягом півгодини з моменту закипання. Періодично помішуємо майбутню заправку, щоб вона не пригоріла. Після закінчення зазначеного часу додаємо відварену перловку і продовжуємо варіння ще тридцять хвилин. Далі вливаємо в майже готову заправку оцтову есенцію, перемішуємо і відразу знімаємо з плити.

Банки моєму содовим розчином і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Кришки моєму і кип’ятимо у воді пару хвилин. Даємо банкам і кришок насухо обсохнути. Розкладаємо по підготовленій тарі гарячу заправку і відразу закатуємо кришками. Заготовки закутуємо пледом і в такому положенні залишаємо повільно остигати. Після охолодження прибираємо банки в прохолодне темне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Розсольник з перловкою і свіжими огірками на зиму Розсольник з перловкою, свіжими огірками і томатною пастою на зиму Розсольник на зиму