Розсольник – досить тривалий у приготуванні суп, адже доводиться уварювати перловку. Заощадити час на кухні допоможе завчасне приготування в банки на зиму заготовок для супу, які взимку можна розбавити м’ясним бульйоном і використовувати для того, щоб нагодувати сім’ю.
Інгредієнти: на 3 л.
- Огірки – 3 кг
- Томатна паста – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Перлова крупа – 500 гр.
- Сіль – 4 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Масло рослинне – 200 мл
Процес приготування:
Цибулю почистити з морквою. Цибулю порізати півкільцями, моркву потерти на тертці.
Перловку промити і відварити.
Огірки помити і порізати півкільцями. Змішати цибулю і моркву, огірки, соняшникова олія, сіль, цукровий пісок і томатну пасту в глибокій каструлі. Варити 40 хв. на вогні нижче середнього. Додати перловку, варити ще 5 хв. і влити оцет, розмішати.
Розкласти заготівлю розсольнику з попередньо простерилизованным банкам, закатати. Остудити в перевернутому вигляді під теплим пледом до кімнатної температури, унести в підвал. Використовувати до весни.
Приємного апетиту!
Розсольник з перловкою і огірками класичний на зиму Розсольник з перловкою і свіжими огірками на зиму Розсольник з перловкою, огірками і томатною пастою на зиму Розсольник з перловкою, свіжими огірками і томатною пастою на зиму Розсольник на зиму