Розсольник – досить тривалий у приготуванні суп, адже доводиться уварювати перловку. Заощадити час на кухні допоможе завчасне приготування в банки на зиму заготовок для супу, які взимку можна розбавити м’ясним бульйоном і використовувати для того, щоб нагодувати сім’ю.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Огірки – 3 кг
  • Томатна паста – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Перлова крупа – 500 гр.
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Масло рослинне – 200 мл

Процес приготування:

Цибулю почистити з морквою. Цибулю порізати півкільцями, моркву потерти на тертці.

Перловку промити і відварити.

Огірки помити і порізати півкільцями. Змішати цибулю і моркву, огірки, соняшникова олія, сіль, цукровий пісок і томатну пасту в глибокій каструлі. Варити 40 хв. на вогні нижче середнього. Додати перловку, варити ще 5 хв. і влити оцет, розмішати.

Розкласти заготівлю розсольнику з попередньо простерилизованным банкам, закатати. Остудити в перевернутому вигляді під теплим пледом до кімнатної температури, унести в підвал. Використовувати до весни.

Приємного апетиту!

Розсольник з перловкою і огірками класичний на зиму Розсольник з перловкою і свіжими огірками на зиму Розсольник з перловкою, огірками і томатною пастою на зиму Розсольник з перловкою, свіжими огірками і томатною пастою на зиму Розсольник на зиму