Заготовки для супів, які господині консервують на зиму, зручні тим, що перед варінням першого страви, не потрібно нічого обсмажувати або замочувати. І завжди можна бути впевненим, що страва вийде смачним.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Квасоля – 300 гр.
- Огірки солоні – 600 гр.
- Морква – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Томатна паста – 200 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Зелень – 1 – 1.5 пучок
- Масло олію – 200 мл
Процес приготування:
Як почати готувати суп з квасолею на зиму? З лука зніміть піну і наріжте його. Моркву очистіть і наріжте кубиками.
У каструлю влийте воду, покладіть в неї квасолю і відваріть до готовності. Щоб квасоля вийшла м’якою, її попередньо можна замочити на ніч.
Солоні огірки наріжте кубиками. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем.
Поставте велику каструлю на вогонь, влийте в неї соняшникову олію. Спочатку на середньому вогні смажте в ній цибулю 10-15 хвилин, потім додайте моркву й огірки. Тушкуйте овочі до готовності. Додайте томатну пасту, перемішайте і продовжуйте тушкувати ще 5-7 хвилин.
Варену квасоля промийте і перекладіть в каструлю, додайте подрібнену зелень і сіль. Заготівлю добре перемішайте і зніміть з вогню. Банки для закаток помийте і стерилізуйте. Розкладіть заготовку для розсольнику з сухим банкам, загорніть їх кришками. Закачування залиште при кімнатній температурі до повного охолодження, потім поставте в прохолодне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Розсольник на зиму