Ситний суп ви зможете приготувати дуже швидко в будь-який час року, якщо приділите час на заготівлю з свіжих огірків і перловки і законсервуєте її. Відкриваєте банку, перекладаєте вміст в м’ясний бульйон – і ароматний улюблений суп готовий за 10 хвилин.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Огірки – 3 кг
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Морква – 3 шт.
- Перлова крупа – 400 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування розсольнику з перловкою на зиму? Огірки промийте від бруду, покладіть в холодну воду на 30 хвилин. Після цього знову промийте овочі і наріжте на маленькі кубики.
Очищений цибулю промити і дрібно порубаєте.
Помідори промийте, залийте окропом на пару хвилин і зніміть шкірку. Порубаєте їх дуже дрібно або подрібніть блендером.
Попередньо замочіть перловку у воді на кілька годин, а краще на ніч. Потім промийте крупу і трохи просушіть.
Викладіть в каструлю з прогрітим маслом крупу і помідори, і прокип’ятіть на невеликому вогні 10 хвилин після закипання.
Всипте дрібний цибулю, перемішайте і через 5 хвилин помістіть в каструлю моркву з огірками.
Добре перемішайте масу, посипте сіль, цукор, перець, знову розмішайте і готуйте 35 хвилин на слабкому вогні.
Влийте оцет, розмішайте і потушкуйте 7 хвилин.
Укладіть розсольник по стерильним банкам і закрийте кришками. Укутайте ковдрою перевернуті банки і залиште на 10 годин, а після абсолютного остигання перемістіть на зберігання.
Приємного апетиту!
Розсольник з перловкою і огірками класичний на зиму Розсольник з перловкою і свіжими огірками на зиму Розсольник з перловкою, свіжими огірками і томатною пастою на зиму Розсольник на зиму Салат з помідорів, огірків та моркви на зиму