Розсольник з рисом на зиму – прекрасний варіант для тих, хто любить смачно поїсти, але не любить витрачати занадто багато часу на приготування їжі. За допомогою такої заготовки на приготування смачного розсольнику у вас піде 10-15 хвилин.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Огірки – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста 0.5 кг
  • Рис білий – 250 гр.
  • Томатна паста – 300 гр.
  • Масло рослинне – 125 мл
  • Морква – 0.5 кг
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл

Процес приготування:

Готувати суп з рисом на зиму легко! В першу чергу промиваємо рис. Потім його потрібно відварити протягом двадцяти хвилин у підсоленій воді.

Наступний крок – очищаємо від лушпиння цибулі, миємо й чистимо моркву.

Цибулю необхідно нарізати півкільцями невеликої товщини, моркву натираємо на тертці.

Тепер займемося огірками. Їх необхідно вимити і нарізати кубиками невеликого розміру. Відправляємо подрібнені овочі в каструлю великого розміру.

Беремо неглибоку тарілку. Кладемо туди томатну пасту, олію, сіль і цукор. Все добре перемішуємо.

Готовий соус кладемо в каструлю з овочами. Варимо овочеву масу на середньому вогні протягом двадцяти п’яти хвилин.

Через двадцять п’ять хвилин у каструлю додаємо відварений рис і оцет. Все ретельно перемішуємо і через одну хвилину знімаємо каструлю з вогню.

Наш суп готовий.

Залишилося розкласти блюдо в стерилізовані банки і закатати кришками. Потім перевертаємо банки догори дном, закутуємо щільним ковдрою і залишаємо в спокої до тих пір, поки вміст банок повністю не охолоне.

Розсольник зі свіжими огірками на зиму Розсольник на зиму Салат з овочів і рису на зиму