Розсольник з рисом на зиму – прекрасний варіант для тих, хто любить смачно поїсти, але не любить витрачати занадто багато часу на приготування їжі. За допомогою такої заготовки на приготування смачного розсольнику у вас піде 10-15 хвилин.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Огірки – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста 0.5 кг
- Рис білий – 250 гр.
- Томатна паста – 300 гр.
- Масло рослинне – 125 мл
- Морква – 0.5 кг
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
Процес приготування:
Готувати суп з рисом на зиму легко! В першу чергу промиваємо рис. Потім його потрібно відварити протягом двадцяти хвилин у підсоленій воді.
Наступний крок – очищаємо від лушпиння цибулі, миємо й чистимо моркву.
Цибулю необхідно нарізати півкільцями невеликої товщини, моркву натираємо на тертці.
Тепер займемося огірками. Їх необхідно вимити і нарізати кубиками невеликого розміру. Відправляємо подрібнені овочі в каструлю великого розміру.
Беремо неглибоку тарілку. Кладемо туди томатну пасту, олію, сіль і цукор. Все добре перемішуємо.
Готовий соус кладемо в каструлю з овочами. Варимо овочеву масу на середньому вогні протягом двадцяти п’яти хвилин.
Через двадцять п’ять хвилин у каструлю додаємо відварений рис і оцет. Все ретельно перемішуємо і через одну хвилину знімаємо каструлю з вогню.
Наш суп готовий.
Залишилося розкласти блюдо в стерилізовані банки і закатати кришками. Потім перевертаємо банки догори дном, закутуємо щільним ковдрою і залишаємо в спокої до тих пір, поки вміст банок повністю не охолоне.
Розсольник зі свіжими огірками на зиму Розсольник на зиму Салат з овочів і рису на зиму