Закатанный розсольник з заправкою з томатної пасти, перловкою і огірками готується для того, щоб потім була можливість без зайвого клопоту приготувати смачний ароматний суп. Розсольник з такої заготовки виходить в міру кислим, ситним і наваристим, особливо якщо готувати його на жирному свинячому бульйоні.
Інгредієнти: на 3 л.
- Огірки – 3 кг
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Перлова крупа – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Томатна паста – 600 гр.
- Морква – 1 кг
- Масло рослинне – 200 гр.
- Сіль – 4 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
Процес приготування:
Перлову крупу промити в кількох водах, залити водою, злегка підсолити і поставити на середній вогонь. Після закипання вогонь зменшити і варити крупу до готовності. Воду злити через сито.
Овочі вимити. Огірки потерти на тертці. Цибулю нарізати півкільцями, моркву також натерти на тертці.
Змішати цибулю, огірки, морква, сіль, рослинне масло, цукровий пісок і томатну пасту. Викласти все в каструлю і варити близько 40 хв. Далі покласти перловку, варити ще 5 хв, влити оцет і перемішати.
Розкласти розсольник по стерильним банкам, закатати. Перевернути і укутати теплими рушниками. Коли заготовки повністю охолоне до кімнатної температури, їх можна зберігати в темному холодному місці.
Приємного апетиту!
Розсольник з перловкою і огірками класичний на зиму Розсольник з перловкою і свіжими огірками на зиму Розсольник з перловкою, огірками і томатною пастою на зиму Розсольник зі свіжими огірками на зиму Розсольник на зиму