Більшу увагу в цьому блюді варто приділяти замісу тіста. У кожної господині свої секрети приготування розсипчастого і ніжного тіста. Ми розкриємо всі тонкощі і по цьому рецепту ваші вак-біляші будуть просто чудовими.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Кефір – 1 склянка
  • Вода тепла – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 4 склянки

Процес приготування:

Почнемо готувати розсипчасте тісто для вак-біляшів просто! Вершкове масло розтопіть на водяній бані або повільному вогні й охолодіть. Кефір заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб він прогрівся до кімнатної температури.

У мисці змішайте теплий кефір, воду, сіль, вершкове і рослинне масло.

Борошно просійте і частинами всипте її в миску. Начтите замішувати тісто ложкою або віночком.

Потім переходьте до замісу руками. Вимішуйте його до тих пір, поки тісто не стане легко відлипати від рук.

Готовому тісту дайте настоятися 10-15 хвилин, потім приступайте до приготування вак-біляшів.

Приємного апетиту!

Вак-біляші Вак-біляші на кефірі Тісто для біляшів з м'ясом Тісто для біляшів за 15 хвилин Тісто для вак-біляшів в духовці