Сьогодні ми з вами займемося приготуванням смачної грибний закуски з лісовими грибами. Рижики, мариновані у власному соку, який вони пускають під час відварювання. Зелень і спеції додають грибів приємний запашний аромат, кількість солі ви регулюєте на ваш смак. Для подачі на стіл гриби досить посипати зеленим або ріпчастою цибулею і полити невеликою кількістю рослинного масла.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Рижики свіжі – 1 кг
  • Лавровий лист – 4 – 5 шт.
  • Гвоздика – 3 – 4 бутона
  • Перець духмяний горошок – 5 – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Кріп – 2 – 3 гілки
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Оцет яблучний 6% – 2 – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 300 – 500 мл

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування рижиков у власному соку? Гриби чистимо від сміття і викладаємо у велику миску. Промиваємо їх під прохолодною проточною водою. Розрізаємо їх навпіл і кладемо в глибоку каструлю. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Першу воду після закипання зливаємо, гриби споліскуємо. Наливаємо в каструлю вказане в рецепті невелику кількість води, а в процесі варіння гриби виділять велику кількість соку, який і послужить маринадом для їх консервації. Знову доводимо до кипіння, знімаємо піну, що утворилася, додаємо спеції, очищену головку ріпчастої цибулі, розрізану на 2-4 частини.

Потім додаємо до грибів гілочку кропу, зменшуємо вогонь і проварюємо гриби 25-30 хвилин.

Банки для грибів промиваємо питною содою, добре споліскують водою і стерилізуємо над парою 3-5 хвилин. На дно кожної банки кладемо перець і лавровий лист і додаємо по 1 ч. л. рослинної олії і оцту.

Гриби разом з гарячим маринадом розкладаємо по банках і щільно закриваємо прокип’яченими кришками.

Банки перевертаємо догори дном і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Потім прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.

Мариновані гриби Мариновані гриби на зиму Рижики на зиму Солоні рижики