Рижики, завдяки своєму цікавому зовнішньому вигляду і прекрасним смаковим якостям, заслужено вважаються одними з кращих грибів. Вони підходять для маринування та приготування швидких закусок на будь-який випадок. Наприклад, для святкового столу підійдуть рижики в клярі.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Рижики свіжі (невеликі) – 400 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче (охолоджене) – 100 мл
  • Борошно пшеничне – 70 гр.
  • Сухарі панірувальні – 2 – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Масло олію – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до готування рижиков в клярі. Гриби очистіть, промийте під холодною водою, зріжте кінчики ніжок.

Перекладіть їх у каструлю, залийте водою і варіть в підсоленій воді протягом 15 хвилин.

Потім злийте воду і викладіть рижики на паперові рушники, щоб гриби просохли.

У миску влити холодне молоко, розбийте два яйця, перемішайте ці інгредієнти до однорідного стану.

Поставте сковороду на вогонь, добре розігрійте її, влийте соняшникову олію.

Гриби спочатку опустіть в молочно-яєчну суміш.

Потім обваляйте в борошні, потім знову умочіть в молочно-яєчну суміш і посипте панірувальними сухарями.

Потім відправте рижики на сковороду.

Смажте гриби з двох сторін до золотистого кольору. Щоб позбутися від надлишків олії, перекладіть гриби на паперові рушники. Подавайте до столу рижики в клярі у гарячому вигляді, виклавши їх на листя салату.

Приємного апетиту!

Як приготувати рижики - рецепти