Гриби з картоплею – це класичний варіант приготування страви з грибами. Що може бути смачніше? Смажена картопелька з додаванням лісових грибів, сметани та вершкового масла, посипаний зеленою цибулею. Ммм… цей аромат збере за столом всю сім’ю, а страва стане одним з найулюбленіших в грибний сезон.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рижики свіжі – 500 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 шт.
- Сметана 26% – 2,5 ст. ложки
- Масло вершкове – 60 гр.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
- Цибуля зелена – 4 – 5 пір’я
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування рижиков з картоплею? Гриби чистимо і добре промиваємо під теплою проточною водою. Потім нарізаємо їх великими шматочками довільної форми.
Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками. Якщо цибулина велика – достатньо одного.
В попередньо розігріту глибоку сковороду з розтопленим вершковим олією викладаємо нарізану цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору протягом 3-4 хвилин.
Потім відправляємо в сковороду гриби, перемішуємо і обсмажуємо на середньому вогні 15-20 хвилин, не забуваючи часто помішувати, щоб вони не пригорали до сковороді. У процесі приготування гриби виділять сік, який буде випаровуватися зливати його не слід.
Картоплю чистимо, промиваємо в холодній воді і шаткуємо дрібною соломкою.
Нарізану картоплю відправляємо в сковороду до грибів і цибулі, додаємо рослинне масло, перемішуємо і обсмажуємо протягом 10 хвилин на середньому вогні.
Потім додаємо сметану, спеції для картоплі сіль (якщо вона не входить до складу спецій), перемішуємо і обсмажуємо до готовності картоплі 10-15 хвилин.
Готову картоплю з рижиками викладаємо на порційні тарілки, посипаємо рубаним зеленим луком і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Як приготувати рижики - рецепти