Ніжний листковий салат, чимось нагадує всім знайому «Мімозу». Особливість «Аристократа» – шар крабових паличок, які дають помітний смакової нюанс, а також …яблуко. Варто зазначити, що замість тунця сюди підійдуть і інші види консервованої риби, наприклад, сардини або сайра.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 3 шт.
  • Тунець консервований – 1 банка
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Яйце – 3 шт.
  • Яблука (кисло-солодкі) – 1 шт.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Крабові палички – 150 гр.
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Майонез – 150 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату «Аристократ» з тунцем і крабовими паличками, відварну картоплю очищаємо від шкірки. Натираємо його на крупній тертці. На сервірувальне блюдо кладемо терту картоплю першим шаром. Для естетичності, можна скористатися кулінарним кільцем або рознімної формою для випічки тортів. Заповнивши форму шарами, її легко розкрити і зняти, не пошкодивши при цьому сам салат.

Шар картоплі покриваємо майонезом. Можна видавити «сіточку» з відрізаного куточка пакета. Можна просто розмазати майонез ложкою тонким шаром. Варто відзначити, що за смаком можна досолювати і приправляти чорним меленим перцем шари. Але не забуваємо, що майонез і сам по собі досить солоний.

Банку з тунцем розкриваємо, тунець розминаємо виделкою прямо в банку разом з соком – так риба буде соковитіше. Розім’ятим мокрий тунець викладаємо ложкою на шар картоплі і розрівнюємо по всьому периметру. Знову наносимо тонкий шар майонезу.

Пір’я зеленого лука промиваємо, обсушуємо і тонко нарізаємо. Кілька пір’їн відкладаємо для прикраси салату. Густо посипаємо тунця зеленою цибулею і покриваємо майонезом.

Яйця варимо протягом 10-12 хвилин до твердого жовтка. Повністю охолоджуємо в холодній воді і очищаємо від шкаралупи. Поділяємо яйця на білки і жовтки. Жовтки поки відкладаємо, а білки натираємо на крупній тертці. Викладаємо їх на шар зеленої цибулі, розрівнюємо і покриваємо майонезом.

Крабові палички витягуємо з упаковки і натираємо на крупній тертці. Укладаємо їх поверх шару з білків, розрівнюємо і покриваємо майонезом.

Яблуко очищаємо від шкірки, насінної коробочки і натираємо на крупній тертці. Збризкуємо терте яблуко лимонним соком, щоб уникнути потемніння і додати кислинки. Терте яблуко укладаємо на крабові палички і залишаємо без майонезу.

Твердий сир натираємо на крупній тертці, викладаємо його шаром поверх яблука. Змащуємо майонезом.

Відстрочені жовтки розминаємо виделкою в крихту. Густо посипаємо нею верх салату. Знімаємо кулінарне кільце, якщо воно було використане. Поверхня прикрашаємо нарізаною зеленою цибулею.

Рекомендується перед подачею витримати салат в холодильнику протягом 3-4 годин. За цей час салат просочиться і стане особливо ніжним.

Приємного апетиту!

Крабовий салат без кукурудзи Крабовий салат без огірка Крабовий салат з сиром і майонезом Салат з крабовими паличками і картоплею Салат з крабовими паличками і яблуком Салат з крабовими паличками і яйцем Салат з крабовими паличками, сиром і ананасом