Салат Черепаха – смачний листковий салат, оформлений у вигляді панцира черепахи. Часто панцир оформляють половинками волоських горіхів. Виглядає оригінально і незвично. Я хочу запропонувати рецепт салату з ананасом. Ідеальне поєднання продуктів здивує ваші смакові рецептори.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряча грудка – 300 гр.
- Яйце – 5 шт.
- Сир – 150 гр.
- Ананас консервований – 1 банка
- Волоський горіх – 150 гр.
- Майонез – 250 гр.
- Зелень – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату Черепаха з ананасом. Куряче філе відваріть в підсоленій воді і дайте охолонути прямо в бульйоні. Дрібно наріжте курку.
Яйця відваріть, очистіть, одне яйце залиште для оформлення салату. Решта яйця розділити на жовтки і білки. Натріть на дрібній тертці.
На крупній тертці натріть сир.
Банку консервованих ананасів відкрийте і злийте сироп. Ананаси на деякий час залиште в ситі, щоб сік повністю стек. Кільця або шматочки ананасів наріжте дрібними кубиками.
На блюдо викладіть шари: куряче м’ясо, ананаси, білки, сир і жовтки. Кожен шар, окрім останнього, добре просочіть майонезом. На верхньому шарі за допомогою майонезу намалюйте сітку і розкладіть половинки очищених волоських горіхів. З яйця, яке залишили, зробіть лапки і мордочку черепахи. Прикрасьте зеленню і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Салат з куркою, ананасом і майонезом Салат з куркою, ананасом і яйцем Салат з куркою, ананасом та сиром Салат з куркою, ананасом, сиром і майонезом Салат з куркою, ананасом, яйцем, сиром і волоським горіхом Салат з курячою грудкою, ананасом та сиром Салати з куркою