Салат Черепаха – смачний листковий салат, оформлений у вигляді панцира черепахи. Часто панцир оформляють половинками волоських горіхів. Виглядає оригінально і незвично. Я хочу запропонувати рецепт салату з ананасом. Ідеальне поєднання продуктів здивує ваші смакові рецептори.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряча грудка – 300 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Ананас консервований – 1 банка
  • Волоський горіх – 150 гр.
  • Майонез – 250 гр.
  • Зелень – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату Черепаха з ананасом. Куряче філе відваріть в підсоленій воді і дайте охолонути прямо в бульйоні. Дрібно наріжте курку.

Яйця відваріть, очистіть, одне яйце залиште для оформлення салату. Решта яйця розділити на жовтки і білки. Натріть на дрібній тертці.

На крупній тертці натріть сир.

Банку консервованих ананасів відкрийте і злийте сироп. Ананаси на деякий час залиште в ситі, щоб сік повністю стек. Кільця або шматочки ананасів наріжте дрібними кубиками.

На блюдо викладіть шари: куряче м’ясо, ананаси, білки, сир і жовтки. Кожен шар, окрім останнього, добре просочіть майонезом. На верхньому шарі за допомогою майонезу намалюйте сітку і розкладіть половинки очищених волоських горіхів. З яйця, яке залишили, зробіть лапки і мордочку черепахи. Прикрасьте зеленню і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Салат з куркою, ананасом і майонезом Салат з куркою, ананасом і яйцем Салат з куркою, ананасом та сиром Салат з куркою, ананасом, сиром і майонезом Салат з куркою, ананасом, яйцем, сиром і волоським горіхом Салат з курячою грудкою, ананасом та сиром Салати з куркою