Замість іншого звичної консервації при багатому врожаї незрілих помідорів можна приготувати смачний дунайський салат. Він має делікатний, ніжний смак, містить багато соку, підходить до будь-якого гарніру.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори зелені – 1,5 кг
- Моркву – 700 гр.
- Оцет столовий 9% – 120 мл
- Цибуля ріпчаста – 700 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Масло рослинне – 150 мл
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – 50 гр.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Гвоздика – 5 бутонів
- Перець чорний мелений – 0,25 ч. л.
Процес приготування:
Готувати салат Дунайський з зеленими помідорами на зиму просто! Помідори перебрати, вимити, обсушити і нарізати часточками.
моркву Почистити, помити і потерти на крупній тертці.
Цибулю почистити, нарізати півкільцями або соломкою.
Овочі скласти разом, перекласти в каструлю. Всипати цукровий пісок, сіль.
Все перемішати і дати постояти 2 години. Овочі дадуть велику кількість соку.
Покласти в заготовку лавровий лист, перець мелений і горошком. Додати гвоздику, рослинне масло і оцет. Все перемішати і встановити на середній вогонь.
Довести овочеву суміш до кипіння, тушкувати на слабкому вогні, накривши кришкою півгодини. Готовий салат розкласти по стерильним банкам, закатати кришками і поставити догори дном під теплу ковдру остигати на добу.
Приємного апетиту!
Гострий салат з помідорів на зиму Салат із зелених помідор без стерилізації на зиму Салати без кабачків на зиму Салати без капусти на зиму Салати без часнику на зиму Салати з цибулею на зиму Салати у власному соку на зиму