Замість іншого звичної консервації при багатому врожаї незрілих помідорів можна приготувати смачний дунайський салат. Він має делікатний, ніжний смак, містить багато соку, підходить до будь-якого гарніру.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори зелені – 1,5 кг
  • Моркву – 700 гр.
  • Оцет столовий 9% – 120 мл
  • Цибуля ріпчаста – 700 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – 50 гр.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Гвоздика – 5 бутонів
  • Перець чорний мелений – 0,25 ч. л.

Процес приготування:

Готувати салат Дунайський з зеленими помідорами на зиму просто! Помідори перебрати, вимити, обсушити і нарізати часточками.

моркву Почистити, помити і потерти на крупній тертці.

Цибулю почистити, нарізати півкільцями або соломкою.

Овочі скласти разом, перекласти в каструлю. Всипати цукровий пісок, сіль.

Все перемішати і дати постояти 2 години. Овочі дадуть велику кількість соку.

Покласти в заготовку лавровий лист, перець мелений і горошком. Додати гвоздику, рослинне масло і оцет. Все перемішати і встановити на середній вогонь.

Довести овочеву суміш до кипіння, тушкувати на слабкому вогні, накривши кришкою півгодини. Готовий салат розкласти по стерильним банкам, закатати кришками і поставити догори дном під теплу ковдру остигати на добу.

Приємного апетиту!

Гострий салат з помідорів на зиму Салат із зелених помідор без стерилізації на зиму Салати без кабачків на зиму Салати без капусти на зиму Салати без часнику на зиму Салати з цибулею на зиму Салати у власному соку на зиму