Пряна і ароматна грузинська кухня славиться не тільки м’ясом, а й цікавими способами заготівлі овочів. Цей салат виходить досить гострим, пікантним, чудово поєднується з жирними і м’ясними стравами, розігрує апетит. Ця закуска стане прекрасним вибором для заготовки до зимового сезону.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Помідори зелені – 0,8 кг
  • Болгарський перець солодкий – 3 – 4 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати салат із зелених помідорів по-грузинськи на зиму? Добре промиті помідори розріжте кожен на чотири частини і відправте в зручну миску або каструльку. Перемішайте їх з 1 ч. л. солі і залиште, поки будете нарізати інші овочі. Помідори просолятся і пустять сік, який ви повинні злити і трошки віджати помідори.

Далі додайте до помідорів очищені і нарізані на шматочки перцаы, порубаний часник.

Петрушку промийте, обсушіть і дрібно порубаєте в салат. Додайте цукор з однією чайною ложкою солі, хмелі-сунелі, перець і влийте оцет в суміш. Добре перемішайте салат і розкладіть його на дві баночки по пів літра.

Салат має настоятися близько півгодини в банках, а в цей час ви повинні закип’ятити і злегка остудити воду. Через півгодини долийте воду в банки, прикрийте їх кришками і пастеризують у каструлі протягом п’ятнадцяти хвилин з моменту закипання. Банки закатаю, остудіть в теплій шубі і приберіть на зберігання.

Помідори на зиму Помідори часточками з часником Салат " овочеве асорті на зиму Салат з перцю в томаті на зиму Салати без цибулі на зиму Салати у власному соку на зиму