Легкий і смачний овочевий салат на зиму – легко. Приготований з сезонних овочів з додаванням спецій, масла і оцту, він послужить ідеальним варіантом овочевого гарніру до м’яса і овочів. Гостроту салату ви можете регулювати на ваш вибір, додавши в нього більшу або меншу кількість гострого перцю, а також відрегулювати кількість рослинного масла, щоб салат був не надто жирним.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Помідори свіжі – 3 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 1,2 кг
- Масло рослинне – 350 мл
- Цукор-пісок – 270 гр.
- Сіль – 2,5 ст. ложки
- Оцет столовий 9% – 90 мл
- Перець чилі – 1 – 2 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати класичний мисливський салат на зиму? Овочі промиваємо. Перець чистимо від плодоніжок і насіння і нарізаємо невеликими кубиками. Гострий перець – тонкою соломкою. Помідори розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і нарізаємо невеликими кубиками.
Цибулю чистимо, промиваємо і замочуємо на 15-20 хвилин у крижаній воді, щоб він не дратував очі. Потім розрізаємо вздовж навпіл і ще раз навпіл і шаткуємо тонкими скибочками.
З’єднуємо всі підготовлені овочі в глибокій каструлі, ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і тушкуємо протягом 15 хвилин. На початку приготування, поки овочі не пустили сік, можна додати 50 мл води.
Потім овочі додаємо сіль, цукор і спеції, перемішуємо і тушкуємо ще 15 хвилин. За 5 хвилин до закінчення приготування в салат додаємо оцет, ще раз добре перемішуємо і по готовності знімаємо каструлю з салатом з вогню.
Готовий гарячий салат розкладаємо по стерилізованим банкам, закриваємо прокип’яченими кришками, ставимо банки догори дном і залишаємо салат до повного охолодження. Потім прибираємо салат на зберігання в темне прохолодне місце.
Салат Мисливський