Ще один варіант заготовки салату з капусти і овочів з маслом і оцтом на зиму. Хрусткий, трохи солодкий, він як не можна, до речі, стане відмінним варіантом закуски зі свіжих овочів на зимовому столі. Найзручніше закочувати салат в невеликих баночках, щоб після відкупорювання він не зберігався в холодильнику, а залишався свіжим і хрустким.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Капуста пекінська – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Огірки – 2 – 4 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Лавровий лист – 1 – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 – 6 шт.
  • Сіль – 7 гр.
  • Цукор-пісок – 10 гр.
  • Масло рослинне – 70 мл
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати салат Мисливський з капустою на зиму? Капусту промиваємо під проточною водою і шаткуємо. Ріпчасту цибулю і моркву чистимо, промиваємо і шаткуємо тонкими кільцями. Перець промиваємо, видаляємо плодоніжки і насіння і нарізаємо тонкими півкільцями.

Огірки чистимо, промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями. Помідор промиваємо, розрізаємо навпіл і видаляємо плодоніжки. Потім нарізаємо невеликими шматочками.

У сотейник з товстим дном викладаємо підготовлені овочі, додаємо цукор, сіль, перець і лавровий лист.

Потім овочі додаємо рослинне масло, перемішуємо і ставимо сотейник на середній вогонь і тушкуємо овочі 15-18 хвилин. Потім салат додаємо оцет, перемішуємо і знімаємо сотейник з салатом з вогню.

Готовий гарячий салат викладаємо в стерилізовану банку, щільно закручуємо прокип’яченої кришкою і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Потім прибираємо салат на зберігання в темне прохолодне місце.

Гострий салат з огірків на зиму Салат з огірків, помідорів і перцю Салат з огірків, помідорів, цибулі і масла на зиму Салат з перцю пальчики оближеш на зиму Салат з помідорів і моркви на зиму Салат Мисливський Салати з цибулею на зиму Салати на зиму